Σε σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα ο Πρόεδρος των Τρικαλινών τριτέκνων Γιάννης Λιούλιος

Στην Αθήνα βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων νομού Τρικάλων Γιάννης Λιούλιος, όπου ως μέλος (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων)της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας, είχε μαζί με το υπόλοιπο Προεδρείο της Ομοσπονδίας, σημαντικές συναντήσεις με επισήμους και εκπροσώπους φορέων, για τα προβλήματα και το μέλλον των οικογενειών με τρία τέκνα.

Η πρώτη από τις συναντήσεις έγινε με τον διοικητή του ΟΓΑ, κ. Πλιάκη, με τον οποίο συζητήθηκαν  ζητήματα, όπως η εξεύρεση λύσης ώστε να καταβάλλεται ολόκληρη η πρώτη δόση των επιδομάτων για το μήνα Απρίλιο, η ένταξη και της τρίτεκνης αγρότισσας μάνας σε προγράμματα της Αγροτικής Εστίας. Έως τις 20 Ιουνίου θα πρέπει όλοι οι τρίτεκνοι να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να πάρουν το επίδομα. Ο Διοικητής του ΟΓΑ τους εξέφρασε τη στήριξη και συμπαράστασή του, διαβεβαιώνοντας τους ότι δεν πρόκειται να κοπεί κανένα επίδομα.

Στη συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων, είχαν συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας μας, τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο. Στον Μακαριότατο ανέλυσαν την ενιαία πρόταση δημογραφικής πολιτικής της ΠΟΤ, η οποία ξεκινά από τη στήριξη από το πρώτο παιδί, το δεύτερο παιδί, πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους, και ειδική μέριμνα από το τρίτο παιδί και πάνω. Ενημέρωσαν τον Μακαριότατο για την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής στη Βουλή για το Δημογραφικό, και του ζήτησαν την παρέμβαση του όπου απαιτείται, αλλά και την συνεργασία της Εκκλησίας με την Ομοσπονδία. Τέλος ζήτησαν στήριξη από την Εκκλησία προς τις τρίτεκνες οικογένειες.

Τέλος συναντήθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Χαριλάου Τρικούπη στην Αθήνα με τους βουλευτές κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και Δημήτρη  Καρύδη, και τον υπεύθυνο κοινωνικής πολιτικής κ. Πανταζή. Ο πρόεδρος της Π.Ο.Τ Αντώνης Ντούδης και το μέλος της Γιάννης Λιούλιος, έθεσαν προ των ευθυνών τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την περίοδο διακυβέρνησης τους, σχετικά με την δημογραφική κατάρρευση της χώρας. Τους συνεχάρησαν  βέβαια για την πρόταση τους στη βουλή για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το δημογραφικό, το οποίο ήταν ένα διαχρονικό αίτημα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων.