Σε ρυθμούς Black Friday κινούνται στα Τρίκαλα καταναλωτές και έμποροι

Μπορεί να μην ήταν αλά εξωτερικό εντυπωσιακές οι εκπτώσεις και οι προσφορές των καταστημάτων στα Τρίκαλα, όμως οι τρικαλινοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Από το πρωί οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από κόσμο  που ήθελαν να δουν και αν βρουν κάτι που τους αρέσει να το αγοράσουν. Το απόγευμα  η κίνηση ήταν αρκετά μεγαλύτερη, ενώ σε ορισμένα καταστήματα γινόταν το… αδιαχώρητο, θυμίζοντας στους εμπόρους τις «παλιές καλές εποχές» – τότε που τα καταστήματα πάντως γέμιζαν χωρίς το δέλεαρ των εκπτώσεων.

Ειδικά στα εμπορικά καταστήματα ηλεκτρονικών η μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών είναι παιδιά σχολικής ηλικίας, που πιθανότατα προτίμησαν την βόλτα στα μαγαζιά και τα ψώνια, από τα μαθήματα στο σχολείο…

Η γενική στάση του επιχειρηματικού κόσμου απέναντι στον θεσμό μπορεί να γίνει θετική αν υπάρξει οργάνωση και σωστός συντονισμός, ώστε η «Black Friday» να λαμβάνεται ως πρωτοβουλία των εμπορικών καταστημάτων και όχι ως  μια πρακτική των μεγάλων αλυσίδων που υιοθετείται αναγκαστικά και από τα μικρά καταστήματα.