Σε προσωπική «βεντέτα» για Παπαστεργίου-Κάκλα εξελίχθηκε το Δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων

Νέος γύρος στην αντιπαράθεση του Δημάρχου Τρικάλων Δημήτρη Παπαστεργίου με την Δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης και Προϊσταμένη της Β/θμιας εκπαίδευσης νομού Τρικάλων Βάσω Κάκλα, δόθηκε χθες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα, μέσω του διαδικτύου  σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και πήρε μεγάλες διαστάσεις δημοσιότητας, συνεχίστηκε και χθες όταν η κ. Κάκλα στην ομιλία της τόνισε ότι ο Δήμαρχος δοκιμάστηκε και κρίθηκε από τους δημότες. Η κοινή γνώμη πάντα κρίνει και κρίνει καλύτερα όταν αποστασιοποιηθεί λίγο από τα γεγονότα. Ήταν όντως δύσκολες οι καιρικές συνθήκες και σε τέτοιες συνθήκες δοκιμάζονται οι πολιτικοί άνδρες. Ο σχεδιασμός δεν έγινε έτσι όπως έπρεπε και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όλο το κέντρο της πόλης ήταν βουτηγμένο στο χιόνι και εμείς δεν είχαμε καμιά ενημέρωση από το Δήμο για το τι συνέβαινε.

Όταν οι δημότες βλέπουν τον Δήμαρχο να ανεβάζει στο facebook αναρτήσεις ότι όλα πάνε καλά, εύλογα αναρωτιέται αν ζούμε στην ίδια πόλη. Ο Δήμαρχος επέδειξε αλαζονεία όταν βγαίνει και λέει ότι δεν το ενδιαφέρει η γνώμη των δημοτών, αλλά θα την βρει μπροστά του αυτή την αλαζονεία. Τέτοιες δηλώσεις από τον Δήμαρχο του τύπου «Δεν μασάω, δεν εκβιάζομαι» είναι δείγμα νεποτισμού και δείχνουν το πολιτικό του ήθος. Σε κάποια στροφή του λόγου της μάλιστα, η κ. Κάκλα αποκάλεσε τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου «χαζοχαρούμενο», λέγοντας πως είναι ένας πολιτικός που δεν αντέχει την κριτική και όποιος δεν την αντέχει, πολύ γρήγορα πάει στο σπίτι του.

Απευθυνόμενη στο μέρος του Δημάρχου,  του είπε πως της οφείλει μια συγνώμη για όλα όσα της καταλόγισε μέσω διαδικτύου, για να εισπράξει την άμεση αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος της είπε πως πρέπει να ντρέπεται για τον χαρακτηρισμό που εκστόμισε προς το πρόσωπο του και ότι θα ήταν δίκαιο να υπάρξει ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας της ως Δημοτικής συμβούλου και ως Διευθύντριας Β/θμιας εκπαίδευσης.

Και συνέχισε ο δήμαρχος λέγοντας, τα πράγματα σε σχέση στην εκπαίδευση πήγαν σε γενικές γραμμές καλά, κάτι που αποδεικνύεται και από το έγγραφο του Διευθυντή Α’βαθμιας εκπαίδευσης (που έχει τριπλάσιο αριθμό μονάδων) προς το Δήμο Τρικκαίων όπου σημειώνει πως «η έγνοια και η φροντίδα που δείξατε για τα διδακτήρια είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια λιγότερων διδακτικών ωρών (…)». Όντως ο κ. Μπουλούμπασης συνεργάστηκε, τηλεφώνησε, ασχολήθηκε. Αυτή είναι σοβαρή αντιμετώπιση από την πλευρά ενός σοβαρού διευθυντή εκπαίδευσης και όχι αυτό που έκανε η κα Κάκλα, η οποία για προφανείς αντιπολιτευτικούς λόγους, έτρεχε χαρούμενη, πριν καν ειδοποιηθεί ο Δήμος, παρέα με τις κάμερες σε κάθε κεραμίδι που έσπαγε και σε κάθε κομμάτι ορυκτής ίνας που έπεσε μετά από διαρροή σε κάποιο σχολείο.

Και αν ο Δήμαρχος είναι «χαζοχαρούμενος», πώς μπορεί κάποιος να σχολιάσει τις αναρτήσεις μια διευθύντριας Β’θμιας εκπαίδευσης που το πρωί της Πέμπτη, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη χιονόπτωση, διαμαρτυρήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί δεν μπορούσε να πάει στη δουλειά της, αμέσως μετά όμως κατάφερε να πάει «να πιεί το Metaxa της και να φάει το σοκολατάκι της», όπως τουλάχιστον η ίδια, μόνη της αναφέρει.