Σε πείσμα των καιρών…

Νικητές από την πρόσφατη ποδηλατάδα ανθρωπιάς που διοργάνωσαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου,του 8ου Λυκείου καθώς και η εθελοντική ομάδα του 8ου Λυκείου Τρικάλων ,ο εθελοντισμός η συμμετοχή,η ανιδιοτελής προσφορά και η κοινωνική αλληλεγγύη.
Όσο για το ποδήλατο που κληρώθηκε ανήκει στα παιδιά που το κέρδισαν και τα οποία είναι τα δίδυμα αδέλφια μαθητές του 12ου Δημοτικού σχολείου Κωσταδήμας Μαρίνος και Σταύρος.Το ποδήλατο παραδόθηκε από μέλη τωνδιοργανωτών αποτελούμενα από τους :Κούζα Αγγελική, Πούλιο Άρη, Κούζα  Χρύσα και Καλκαντέρα Μαρία.Τα δυο αξιολάτρευτα αδελφάκια στην πολύωρη συνάντηση που είχαμε μαζί τους, μας θύμισαν και ίσως μας δίδαξαν πως σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία,ο πρώτος ανιδιοτελής εθελοντής ήταν ο Προμηθέας ο τιτάνας που έκλεψε την φωτιά από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους χαρίζοντας τους ταυτόχρονα τη γνώση και τις τέχνες.
Και βέβαια περιμένουν το επόμενο κάλεσμά μας το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Παιδιά- εθελοντές  που προετοιμάζονται έτσι ώστε να μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητα τόσο των συνανθρώπων τους όσο και την δική τους.
Μαζί τους και εμείς σε πείσμα των καιρών και των καταστάσεων θα τους μάθουμε να διεκδικούν την ελπίδα. Οφείλουμε να τους δώσουμε διέξοδο στο αδιέξοδο που δημιουργήσαμε ..εμείς οι  ενήλικες .
 
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΚΟΥΖΑ ΧΡΥΣΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
ΤΟΥ 9ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ