Σε νέα εποχή περνάνε οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων από τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Αναπληρωτή καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλίας και ειδικό συνεργάτη του Δήμου σε θέματα τεχνολογίας Λεωνίδα Ανθόπουλο, για τις νέες τεχνολογικές υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες, μέσα από μια σειρά εφαρμογών που θα έχουν άμεση πρόσβαση σε πολλά θέματα της καθημερινότητας.

Μέσω της εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα Trikala chec kapp, μια πύλη ανοικτών δεδομένων, κάθε πολίτης θα έχει την δυνατότητα να υποβάλει το αίτημα του προς τις υπηρεσίες του δήμου, να πάρει χρήσιμες πληροφορίες για κάποια καθημερινά θέματα που τον αφορούν (φαρμακεία, φωτισμός-λάμπες, πολιτικοί γάμοι), ενώ θα μπορεί ταυτόχρονα να υποβάλει προς τις υπηρεσίες του δήμου τις δικές του προτάσεις και απόψεις σε θέματα της καθημερινότητας. Επιπλέον θα μπορεί να κάνει ηλεκτρονικές πληρωμές σε οφειλές στον δήμο, με σύνδεση στους κωδικούς TAXIS.

Επίσης όπως τονίστηκε από τους δύο ομιλητές θα μπούνε επίσης σε εφαρμογή τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών (GIS) και το BOT που είναι μια μηχανή αλληλεπίδρασης δήμου και πολιτών, όπου θα απαιτούνται άμεσα και υπεύθυνα διάφορα ερωτήματα και αιτήματα.

Στις νέες ηλεκτρονικές αυτές υπηρεσίες θα υπάρχει πλατφόρμα διαβουλεύσεων για κάποιο θέμα μεταξύ δήμου και πολιτών, ώστε να λαμβάνονται υπόψη όλες οι γνώμες και απόψεις, γύρω από φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας.

Σκοπός των νέων αυτών ηλεκτρονικών υπηρεσιών, όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη είναι η μέγιστη δυνατή χρησιμοποίηση τους από όλους σχεδόν τους πολίτες γεγονός που σημαίνει την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών, με το να περιμένουν στην ουρά ή να δυσκολεύονται να βρουν χώρους στάθμευσης προκειμένου να εξυπηρετηθούν, με απώτερο στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας.