Σε μεγάλη ζήτηση οι χειμερινοί προορισμοί των Τρικάλων μετά την άρση του lock down

Αδημονούν οι Έλληνες να τελειώσει επιτέλους το lockdown για να μπορέσουν και πάλι να ταξιδέψουν, να περάσουν καλά και να ψυχαγωγηθούν, ύστερα από μια μακρά περίοδο καραντίνας, που φυσικό είναι αν έχει δημιουργήσει σε όλους αισθήματα κόπωσης, λύπης, στεναχώριας ακόμη και κατάθλιψης.

Ήδη πολλοί είναι εκείνοι που ετοιμάζονται το πρώτο τριήμερο μετά την άρση του lockdown και με δεδομένο την μείωση των κρουσμάτων και την σταθεροποίηση τους σε χαμηλά νούμερα , που αναμένεται -με βάση τις αρχικές εξαγγελίες- στις 7 Ιανουαρίου, μια ημέρα μετά τον εορτασμό των Φώτων, να εκδράμουν προς τους χειμερινούς προορισμούς της πατρίδας μας.

Ανάμεσα στους προορισμούς που γνωρίζουν μεγάλη ζήτηση είναι και τα τουριστικά  χωριά του ορεινού όγκου των Τρικάλων, με την Ελάτη, το Περτούλι, το Νεραϊδοχώρι να κρατάνε τα σκήπτρα των προτιμήσεων.

Οι κρατήσεις μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων σε ολόκληρα διαμερίσματα, βίλες ή και chalet, στους περισσότερους «hot» χειμερινούς προορισμούς, καταγράφονται πολύ υψηλές εν μέσω πανδημίας και lockdown.

Όπως εξηγεί ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E-Real Estates, στο γεγονός αυτό συνέτεινε η «ευέλικτη» πολιτική ακύρωσης που είχαν επιλέξει οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που διατίθενται μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης, δίνοντας τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να ακυρώσει την κράτησή του ακόμη και λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την άφιξή του, σε συνάρτηση με τον περιορισμένο αριθμό των διαθέσιμων ακινήτων (ολόκληρα διαμερίσματα, βίλες ή/και chalet) που επιλέγονται κατά προτίμηση λόγω των συνθηκών.

Μην ξεχνάμε ότι τόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης σε ορεινούς τουριστικούς προορισμούς, όσο και οι ξενοδόχοι που τα έξοδά τους είναι αρκετά μεγαλύτερα, έχουν να δουν έσοδα σχεδόν έναν χρόνο. Τα τριήμερα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, σε περίπτωση άρσης του «lockdown» στις 7 Ιανουαρίου, θα αποτελέσουν τα μόνα τριήμερα εσόδων που θεωρητικά θα «καλύψουν» ένα πενιχρό μέρος της τεράστιας «ζημιάς» που έχουν υποστεί».

Ας ελπίσουμε λοιπόν όλα να πάνε καλά και σε συνδυασμό με το άνοιγμα της εστίασης το επόμενο διάστημα, να γεμίσουν με επισκέπτες τα ξενοδοχεία του ορενού όγκου των Τρικάλων, που τόσο καιρό μπορεί μεν να παρέμεναν ανοιχτά, πλην όμως χωρίς να υπάρχουν πελάτες.