Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Σε λαϊκό προσκύνημα τέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έως τη μία και μισή μετά το μεσημέρι. Πλήθος κόσμου καταφθάνει στην εκκλησία για να αποχαιρετήσει τον πρώην πρωθυπουργό.

Στις 3 μετά το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία με τιμές εν ενεργεία Πρωθυπουργού. Η οικογένεια ζήτησε εχθές vα εξαιρεθεί η κηδεία από τη δημόσια δαπάνη.

Επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 19.00 το απόγευμα η σορός θα αναχωρήσει με C-130 για τα Χανιά ενώ στις 20:30 θα τελεστεί αγρυπνία στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα.

Η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει αύριο το μεσημέρι στις 15.30, στη γενέτειρά του, τα Χανιά, δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια

Τα συλλυπητήριά του στην Ντόρα Μπακογιάννη για τον θάνατο του πατέρα της, πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε επικοινωνία του εχθές το βράδυ, ανέφερε ότι ο Κων. Μητσοτάκης ήταν ένας Έλληνας πολιτικός που αληθινά εργάστηκε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τον χαρακτήρισε επίσης ρεαλιστή και μεγάλο ευρωπαϊστή που άφησε μεγάλη παρακαταθήκη.