Οριακή είναι πλέον η κατάσταση που έχει ενσκήψει με την κακοκαιρία σε πολλά χωριά των Τρικάλων. Σήμερα το μεσημέρι και ενώ η βροχή συνεχιζόταν αμείωτη, τα νερά του Πορταϊκού ποταμού έχουν ξεχειλίσει και έχουν πλέον «πατήσει» οικισμούς, όπως το Βαλτινό και τα Ματσουκέϊκα, στα οποία κινδυνεύουν σπίτια και αποθήκες.
Σοβαρό πρόβλημα έχει και το χωριό Πιαλεία στα ριζά του Κόζιακα, όπου έχουν σημειωθεί μεγάλες κατολισθήσεις από το βουνό και κινδυνεύουν άμεσα τρία σπίτια να σκεπαστούν από τόνους λάσπης.
Πάνω από 50.000 στρέμματα, στις περιοχές της Φαρκαδόνας, του Ζάρκου, του Κλοκοτού, της Πηνειάδας και του Κεραμιδίου, έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, ενώ το χιόνι στα ορεινά του νομού, σε περιοχές όπως την Καστανιά ξεπέρασε και το ένα μέτρο, με τις διακοπές ρεύματος να είναι στην ημερήσια διάταξη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, που δίνει εδώ και μέρες τώρα, «μάχη» να δαμάσει τα «στοιχειά» της φύσης με 47 μηχανήματα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη για να αντιμετωπίσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τόνισε πως αν απόψε δεν το γυρίσει σε Βοριά να παγώσει το χιόνι που στα ορεινά ξεπέρασε το ένα μέτρο και αυτό αρχίσει να λειώνει και να κατεβαίνει από τα ποτάμια, τότε σηκώνει τα χέρια ψηλά, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά.
Πάντως ο Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε ότι το γεγονός ότι έστω και μετά από πολλά χρόνια έγιναν αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος του Πηνειού ποταμού, από το Διαλεκτό ως την γέφυρα Καραβόπορου, είχε ως αποτέλεσμα πολλές γύρω περιοχές να γλιτώσουν από πλημμύρες, όπου άλλοτε υπήρξαν ακόμη και θύματα.