Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Φαρκαδόνας

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Τυρνάβου και η Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο Δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 3-3-2021 στις παραπάνω περιοχές.
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 3 Σεπτεμβρίου 2021.
Σύσσωμος ο Δήμος Φαρκαδόνας με όλες τις υπηρεσίες του, τον Δήμαρχο Σπυρίδωνα Αγναντή, τους Αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και προέδρους των κοινοτήτων, βρίσκεται συνεχώς στις περιοχές που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό, όπου μάλιστα  οι μετασεισμικές δονήσεις είναι διαρκείς.
Πραγματοποιούνται συνεχόμενες συσκέψεις και επαφές και κατά τόπους παρουσίες, με τα συντονιστικά όργανα και τα κλιμάκια που καταγράφουν τις ζημιές σε οικίες, σχολεία, εκκλησίες και δημόσια κτίρια, για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στις κοινότητες του Ζάρκου και του Γριζάνου, στις οποίες πάρα πολλές οικίες κρίνονται ακατάλληλες, πολύ μεγάλα προβλήματα παρουσιάζουν τα δημοτικά σχολεία του Ζάρκου και του Διασέλλου, ενώ σε όλες σχεδόν τις κοινότητες, όπου γίνεται καταγραφή και έλεγχος, εντοπίζονται ζημιές σε σπίτια, σχολεία και εκκλησίες με αυξημένα από την Παρασκευή 5/3ου κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών, Κτιριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ), μηχανικών του Δήμου Φαρκαδόνας και της Περιφέρειας.
Με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας επικοινώνησε ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώνσταντίνος Σκρέκας, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του και τη διάθεσή του για άμεση βοήθεια και ενέργειες σε ό,τι χρειαστεί ο Δήμος για τους πληγέντες από τον σεισμό, και αναμένεται το Σάββατο να βρεθεί στις πληγείσες περιοχές και στο Δημαρχιακό μέγαρο.
Το Δημαρχείο Φαρκαδόνας επισκέφθηκε η Βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα. Είχε μια μίνι σύσκεψη με τον Δήμαρχο Σπυρίδωνα Αγναντή και τους Αντιδημάρχους Ιωάννη Γεωργολόπουλο και Ευάγγελο Κοσμά, προκειμένου να αποκτήσει μια πρώτη εικόνα από τη μέχρι στιγμής αποτίμηση των ζημιών, των προβλημάτων  και των αιτημάτων για άμεση βοήθεια των κατοίκων.