Σε ιστορικά χαμηλά τα ποσοστά Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ

el_tipos

Σε δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύει αύριο ο Τύπος της Κυριακής, η Ν.Δ. έχει ξεφύγει κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες από το κυβερνών κόμμα, το οποίο εμφανίζει δραματική πτώση σε όλους τους δείκτες. Η «απουσία» του πρωθυπουργού από την κρίσιμη επικαιρότητα -η τελευταία δημόσια παρουσία του ήταν στη Θεσσαλονίκη σε μια υποτονική ομιλία- αλλά και η αποτυχημένη οικονομική κυβερνητική πολιτική έχουν θρυμματίσει κυριολεκτικά τον κορμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα ποσοστά του Γιώργου Παπανδρέου στην καταλληλότητα πρωθυπουργού αγγίζουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Αντίθετα, ο Αντώνης Σαμαράς κερδίζει συνεχώς έδαφος, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. συσπειρώνονται και όπως εκτιμούν «γαλάζια» στελέχη «ο υπεύθυνος πολιτικός λόγος και η σταθερότητα των απόψεών του σύντομα θα πείσουν τους αναποφάσιστους».

Από τον Μάιο μέχρι σήμερα, το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει «βουτιά» τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, ενώ η συσπείρωσή του κυμαίνεται σε επίπεδα συναγερμού, φτάνοντας το 36%. Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει μόλις 15% στο ερώτημα της καταλληλότητας πρωθυπουργού, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έχει πάρει κεφάλι με το ποσοστό του 24%. Η «γαλάζια» συσπείρωση αγγίζει το 60%, δημιουργώντας έτσι προσδοκίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχουν πολλά ακόμα περιθώρια μέχρι την «οροφή» που μπορεί, όπως επισημαίνουν, να κλειδώσει την αυτοδυναμία.

el_tipos2

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η επόμενη Βουλή θα είναι εξακομματική, καθώς φαίνεται ότι μπαίνει στη Βουλή η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ οριακά στο 2,5% βρίσκονται οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Λευκό και αποχή «ψηφίζει» το 23,5%, βρίσκεται δηλαδή στα ίδια ακριβώς επίπεδα με την έρευνα του Μαΐου, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 6,5% παρουσιάζοντας μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Άλλα στοιχεία:

Το 62,5% των πολιτών δικαιώνει τον Αντώνη Σαμαρά καθώς θεωρεί εφικτή την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου προς όφελος της χώρας

Οκτώ στους δέκα πολίτες χαρακτηρίζουν ανειλικρινή την κυβέρνηση,

Τρεις στους τέσσερις πιστεύουν ότι οι χειρισμοί του αρμόδιου υπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βενιζέλου θα επιδεινώσουν την κατάσταση.