Σε ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Ευρεία τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Θεόδωρου Λιβάνιου, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσηςο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Το συμπέρασμα που βγήκε από την ευρεία αυτή τηλεδιάσκεψη είναι ότι όσον αφορά την επιδημία στην Ελλάδα, συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων. Ωστόσο η συρρίκνωση είναι μικρότερη από την προηγούμενη εβδομάδα. Η μείωση στα αστικά κέντρα συνεχίζεται, αλλά με χαμηλότερους ρυθμούς. Η Θεσσαλονίκη παραμένει ψηλά ο δείκτη RT, ενώ στην Αττική μειώθηκε κατά 15-20%. Στη Λάρισα επίσης παραμένει ψηλά.
Στη Βόρεια Ελλάδα είναι πιο βαρύ το επιδημιολογικό φορτίο.