Σε εκλογικό συναγερμό το ΠΑΣΟΚ: Μπαράζ περιοδειών Ανδρουλάκη

Με βασικά θέματα στην ατζέντα την ακρίβεια και τα ελληνοτουρκικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινάει μπαράζ περιοδειών ανά την Ελλάδα. Η Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται σε εκλογικό συναγερμό, καθώς δεν αποκλείουν ο πρωθυπουργός να προκηρύξει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Με την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών (συνέδριο, νέα κεντρική επιτροπή και πολιτικό συμβούλιο, εκλογή γραμματέα, κλπ), ο κ. Ανδρουλάκης ανεβάζει αντιπολιτευτικές στροφές με θέματα καθημερινότητας, στοχευμένη κριτική και προτάσεις.

Την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση στα Γιαννιτσά. Την Πέμπτη θα περιοδεύσει στη Τούμπα στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή θα βρεθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Την Κυριακή το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζει επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στην Κω, από όπου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα στείλει εκ νέου μηνύματα για τα ελληνοτουρκικά εντός και εκτός χώρας. Ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει ότι απαιτείται μια ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στη βάση στοχευμένων κυρώσεων κατά προσώπων που βοηθούν και ενισχύουν τον Ερντογάν αλλά και ενός εμπάργκο όπλων από τα ευρωπαϊκά κράτη.

Καρφιά στην κυβέρνηση για ακρίβεια και καύσιμα

Ψηλά στην ατζέντα τίθενται τα θέματα της ακρίβειας, του πληθωρισμού και του αυξημένου κόστους διαβίωσης των πολιτών. Το Σαββατοκύριακο η Χαριλάου Τρικούπη έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον “Υπουργό Ακρίβειας” όπως θα χαρακτηριστεί εν τέλεια ο Άδωνις Γεωργιάδης δίχως όμως να υπάρξουν απαντήσεις:

Για ποιον λόγο η κυβέρνηση έχει ξεμείνει από “καύσιμα” και παρά την υπεραπόδοση των εσόδων το τελευταίο εξάμηνο του πληθωρισμού, δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσωρινή μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα βασικά αγαθά;

Γιατί ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι σταθερά υψηλότερος από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη όλους τους τελευταίους μήνες;

Για ποιον λόγο βάσει των στοιχείων της EUROSTAT ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα είναι 45% μεγαλύτερος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ ο ενεργειακός πληθωρισμός είναι 50% μεγαλύτερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης;

Για ποιον λόγο η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι 2,32 ευρώ, ενώ στην Ιταλία, που προχώρησε στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, είναι περίπου 1,81 ευρώ;

thetoc.gr