Σε διαδικασία ψηφιοποίησης η πολιτιστική κληρονομιά του Γαρδικίου

Στην ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Γαρδικίου, προχωρά το Δ.Σ. του Ευεργετικού Συλλόγου Γαρδικίου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», σε συνεργασία με την ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ.

Όλο αυτό το πολύτιμο υλικό που αποτελείται από φωτογραφίες, βίντεο, γραπτά κείμενα και ηχητικά αποσπάσματα που αφορούν την ιστορία του χωριού αλλά και τη σημερινή του ζωή, θα μπορούν να το γνωρίσουν οι νεότερες γενιές των Γαρδικιωτών, αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται  να μάθουν για την πολιτιστική κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τζένη Σγούρου πολύ χαρούμενη για την έγκριση  αυτής της προσπάθειας που γίνεται, δήλωσε σχετικά στο trikalaIN.gr :

«Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν. Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. ΔημήτρηΠαπαστεργίου,τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα ,τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ακρίβο καθώς και τον Δ/ντη της Π.Ε. Τρικάλων κ. Γιώργο Καρανάσιο.
Από δω και πέρα , πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε να βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Να δείξουμε τις ομορφιές του χωριού μας και των ανθρώπων του».