Σε αναμονή το πρόγραμμα των πανελλαδικών!

paneladikes_copy

 

 

 

Το υπουργείο Παιδείας περιμένει ακόμη την επίσημη προκήρυξη των εκλογών για να ανακοινώσει τις αλλαγές που θα γίνουν στο πρόγραμμα. 

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος πήγε στο Υπουργείο Παιδείας όπου είχε συνάντηση με την υπουργό Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου. 

Αντικείμενο της επίσκεψης του πρωθυπουργού ήταν η ενημέρωση του, από πρώτο χέρι, σχετικά με τις προετοιμασίες για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν τη Δευτέρα. 

Η υπουργός Παιδείας Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου, τόνισε ότι η σύσκεψη αυτή έχει στόχο: «Να ενημερώσουμε τον πρωθυπουργό ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αντιλαμβάνομαι ότι οι εκλογές θα πέσουν αναγκαστικά μέσα στις εξετάσεις, κι αυτό είναι ενδεχόμενο να έχει προβληματίσει παιδιά και γονείς. Τους διαβεβαιώνουμε ότι έχω συνεργαστεί επί δύο ημέρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες ούτως ή άλλως είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και θα ήθελα πραγματικά κι εγώ να διαβεβαιώσω τους γονείς γιατί κι εγώ ξέρω από εξετάσεις λόγω των δικών μου παιδιών. Βεβαίως τα παιδιά μου δεν είναι τόσο μικρά όσο του Πρωθυπουργού, τώρα πλέον είναι επαγγελματίες, αλλά γνωρίζω. Και διαβεβαιώνω γονείς και μαθητές να είναι ήσυχοι.»

Σε ερώτηση αν θα μετακινηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων που ενδεχομένως θα συμπέσουν με εξετάσεις η υπουργός απάντησε :

«Αυτό το πρόγραμμα είναι έτοιμο και περιλαμβάνει όλα τα ενδεχόμενα. Όμως δεν έχει ανακοινωθεί, διότι όπως γνωρίζετε ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές. Είμαστε όμως έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Ιουνίου. Ολη η διαδικασία και τα παιδιά θα έχουν το αποτέλεσμα τους ώστε να σχεδιάσουν τα περαιτέρω».

Όμως μαθητές και γονείς δεν μπορούν να σχεδιάσουν τα περαιτέρω αν δεν βγει επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου που θα ορίζει ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές.

Πάντως ο πρωθυπουργός Π.Πικραμμένος μπαίνοντας στο γραφείο της υπουργού είπε: «Καλή δύναμη, καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Η συνάντηση αυτή, σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις που θα μας διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων και να μη δημιουργήσουμε κλίμα ανησυχίας στα παιδιά. Κι αυτό είναι το σημαντικό, γιατί πέρυσι έδωσε η κόρη μου και έχω από πρώτο χέρι την εμπειρία.»

Σε ερώτηση αν πέτυχε στις εξετάσεις, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Πέτυχε στις πολιτικές επιστήμες του Πανεπιστημίου Αθηνών».

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου. 

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων αρχίζουν και αυτές στις 11 Ιουνίου 2012.

ΠΗΓΗ: www.parapolitika.gr