Οι σχολικές φωτογραφήσεις στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Συνάντηση μεταξύ μελών του Δ.Σ. του συλλόγου φωτογράφων των Τρικάλων και εκπροσώπων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα «αίγλη» του ξενοδοχείου Πανελλήνιο.

Αντικείμενο της συνάντησης οι αναμνηστικές σχολικές φωτογραφήσεις και το Δ.Σ. του συλλόγου των Τρικαλινών φωτογράφων, θέλησε μέσα απ’ αυτή την συνάντηση να ενημερώσει τους γονείς, να προτιμούν για τις σχολικές φωτογραφίες των παιδιών τους, σε συνεννόηση πάντα με την διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, τους πιστοποιημένους και νόμιμους τοπικούς φωτογράφους και όχι αμφιβόλου ποιότητας επαγγελματίες ή ανθρώπους που υποδύονται τους φωτογράφους, στελέχη μεγάλων εταιριών, που έρχονται έναντι χαμηλότερης αμοιβής από διάφορα μέρη της Ελλάδας, γι’ αυτόν ειδικά τον σκοπό.

Προβληματισμός επίσης επικράτησε μεταξύ των συγκεντρωμένων, για τον τρόπο που διαχειρίζονται αυτοί οι «επαγγελματίες» τα αρχεία με τις φωτογραφίες χιλιάδων παιδιών, που ίσως και να καταλήγουν στο διαδίκτυο ή όπου αλλού μπορεί να φανταστεί ο καθένας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου των Τρικαλινών φωτογράφων, δια στόματος της Προέδρου του κ. Βάσως Οικονόμου, τόνισε ότι οι τοπικοί φωτογράφοι είναι καθαροί και έντιμοι επαγγελματίες, έχουν συγκεκριμένη έδρα και μπορεί να τους βρει κάποιος όποτε τους αναζητήσει και δεν είναι «δωροθέτες», όπως ίσως κάποιοι άλλοι αμφιβόλου ποιότητας φωτογράφοι, που καταφεύγουν σε τέτοιες κινήσεις, για να πάρουν τη «δουλειά». Δεσμεύτηκαν δε, προς τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, ότι το προσεχές διάστημα θα γίνει προσέγγιση σε όλους τους συλλόγους με κάλεσμα σε γονείς και μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά της φωτογραφίας, μέσα από μια εκδήλωση-ημερίδα που θα διοργανωθεί στα Τρίκαλα γι’ αυτό το σκοπό.