Σχεδόν 500 άτομα έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα στην Πύλη

Για την διαδικασία των εμβολιασμών στο εμβολιαστικό κέντρο του Κ.Υ. Πύλης, στο οποίο είναι συντονιστής, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον Δημήτρη Παδιό στον FM 100 Ράδιο Ζυγός ο γενικός γιατρός Γιάννης Κουτσονάσιος.

Όπως τόνισε ο συντονιστής του εμβολιαστικού κέντρου, η διαδικασία των εμβολιασμών στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κυλάει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και χωρίς προβλήματα, ενώ μέχρι σήμερα 4η μέρα της λειτουργίας του, έχουν κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19 σχεδόν 500 άτομα, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών. Μέχρι στιγμής το μόνο διαθέσιμο εμβόλιο είναι αυτό της εταιρείας PFIZER και χορηγείται σε δύο δόσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών. Από χθες, όπως επεσήμανε ο κ. Κουτσονάσιος, άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από την ηλικιακή ομάδα 80-84, στην οποία θα χορηγηθεί το εμβόλιο τις επόμενες μέρες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην άψογη συνεργασία που υπάρχει με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Αναπληρωτής Διοικητής Ηλίας Τσιαούσης, που επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες το Κέντρο Υγείας Πύλης.

Ερωτηθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη χώρα εντός του έτους, ο Γιάννης Κουτσονάσιος με την ιδιότητα του ως Γραμματέας της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ Τρικάλων), απάντησε πως παρόλη την φημολογία που έχει δημιουργηθεί, ο ίδιος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που διέψευσε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Μητσοτάκης είναι πέρα για πέρα αληθινός σε ότι λέει και σε ότι κάνει και δεν έχω κανένα λόγο να τον αμφισβητήσω ούτε αυτή την φορά, κατέληξε κλείνοντας ο κ. Κουτσονάσιος.