Σχέδιο ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο ενάντια στο νέο μνημόνιο

fisai_600_0_thumb_medium500_0

 

 

Η εσωτερική τρόϊκα, η συγκυβέρνηση του νέου επαχθέστερου μνημονίου και ο διορισμένος πρωθυπουργός της συνεχίζουν το έργο της κατεδάφισης της κοινωνίας.

Το λεγόμενο PSI, συνοδεύεται από νέα επαχθή δάνεια τα οποία θα πάνε αποκλειστικά για μία ακόμα επανακεφαλοποίηση των τραπεζών και στις τσέπες των τοκογλύφων, εγχώριων και ξένων .

Οι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν όμως θα είναι καταστροφικές για τη χώρα.

Το δημόσιο χρέος θα παραμείνει θεόρατο και μη διαχειρίσιμο.

Τη δανειακή σύμβαση και το PSI συνοδεύουν νέα μέτρα που αποτελούν λεηλασία της χώρας και καταλήστευση των μισθών και εισοδημάτων, εκχώρηση της κυριαρχίας, εξαθλίωση των εργασιακών και κοινωνικών σχέσεων, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Τα μέτρα αυτά βάζουν ταφόπλακα όμως και στην Αυτοδιοίκηση αφού αίρονται και οι τελευταίες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.  Η Τ.Α που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην δήθεν «δημοσιονομική προσαρμογή», καθώς οι πόροι των δήμων για την τετραετία 2009-2012 έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 50% και βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Οι νέες επαπειλούμενες περικοπές του νέου μνημονίου για το 2012, στο ύψος των 450 εκατομμυρίων θα φτάσουν στα 850 εκατομμύρια  ευρώ, αφού παρά τη κυβερνητική δέσμευση, ότι θα αποδοθούν τα 450 εκ. ευρώ, αυτά δεν έχουν αποτυπωθεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.

Είναι γεγονός ότι οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της τρόικα και των ελληνικών κυβερνήσεων, τα αλλεπάλληλα Μνημόνια και ο «Καλλικράτης» όξυναν τα υπάρχοντα προβλήματα και οδηγούν σε κατάρρευση την Τ.Α., γεγονός που αναγνωρίζεται πλέον και από τους πλέον δύσπιστους.

Η μοναδική ελπίδα είναι οι ενωτικοί πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής «συναίνεσης» που εκφράζεται από την ετερόκλητη κυβερνητική συμμαχία, μία κυβέρνηση που δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από τους κυρίαρχους νεοφιλελεύθερους κύκλους του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος και τα διαπλεκόμενα μιντιακά συγκροτήματα.

Η δημιουργία ενός μαζικού κινήματος των εργαζομένων  μέσα από την αναγκαία συγκρότηση και συμπαράταξη όλων των αντινεοφιλελεύθερων – αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων με στόχους την κατάργηση της νέας δανειακής σύμβασης και την ανατροπή αυτής της πολιτικής καθίσταται πλέον επιτακτική για τη χώρα μας.

Επιτακτική είναι και η συλλογική αντίδραση και της τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στην εξαθλίωση της .

Η πρόταση μας συγκεκριμενοποιείται στην λήψη απόφασης από το Δημοτικό μας συμβούλιο για το 48ωρο κλείσιμο του Δήμου μας αύριο και μεθαύριο, ώστε μέσα από την κοινή δράση και με τους εργαζόμενους της πόλης μας να συμβάλλουμε στην ανατροπή αυτής της ανάλγητης αντιλαϊκής και αντικοινωνικής πολιτικής.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ