Σχέδιο επιβολής φορητών POS για τους μικρο-επαγγελματίες

bd8289d22

Σε τροχιά επιβολής κινητών μηχανημάτων POS τα οποία θα υποχρεώνονται να φέρουν μαζί και να χρησιμοποιούν χιλιάδες μικρο-επαγγελματίες της καθημερινότητας οι οποίοι μέχρι σήμερα πληρώνονται μονάχα με cash, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση θέλοντας να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής στο σπίτι» για σειρά μεγάλων αλλά και μικρών εργασιών, οδηγείται στην λογική της αναγκαστικής επιβολής των φορητών μηχανημάτων σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κλειδαράδες, οικιακούς βοηθούς, μπογιατζήδες και κάθε λογής τεχνικούς. Πρόκειται για μέτρο το οποίο βασίζεται στην απροσδόκητα επιτυχημένη υιοθέτηση εκ μέρους χιλιάδων Ελλήνων των χρεωστικών καρτών εξαιτίας των capital controls. καρτών με τις οποίες σήμερα στην πλειοψηφία τους πραγματοποιούν συναλλαγές οι Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας κα καταγωγής.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως αυτή η πολιτική δεν είναι νέα. Ήδη εισηγήσεις περί ανάληψης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας είχε δεχθεί και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μόνο που οι διαδικασίες είχαν παγώσει και ήσαν άτολμες. Μάλιστατις σετικές εισηγήσεις είχε παρουσιάει κλιμάκιο της task forceμιλώντας για τις ευεργετικές της συνέπειες και την αλλαγή της φορολογικής κουλτούρας σε έναν λαό που δεν ζητούσε αποδείξεις.

.newmoney.gr