Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση για τον Ο.Π.Ο.Π.

Ένα ξεχωριστό και γεμάτο δράση Σαββατοκύριακο είχε ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης (Ο.Π.Ο.Π.), συμμετέχοντας σε διοργανώσεις, με στόχο την προώθηση της φυσιολατρίας, της πεζοπορίας αλλά και της αλληλεγγύης.

Το Σάββατο 12 Απριλίου, ο Ο.Π.Ο.Π. συμμετείχε στη διοργάνωση του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας, υποδεχόμενος μαζί με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Όμιλο Γιαννιτσών πλήθος φυσιολατρών στην περιοχή. Η κοινή πεζοπορία στο Dragon Trail, μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων, ξεκίνησε από την πλατεία του χωριού, δίνοντας την ευκαιρία σε φίλους της φύσης από διάφορα μέρη της Ελλάδας να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να δημιουργήσουν νέες φιλίες μέσα από τη δύναμη της φύσης.

 

Την Κυριακή 13 Απριλίου, ο Ο.Π.Ο.Π. είχε την τιμή να αναλάβει τη διοργάνωση της πεζοπορίας από το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου προς το καταφύγιο του Κόζιακα και την κορυφή Χατζηπέτρου, σε υψόμετρο 1.901 μέτρων. Η διαδρομή, αν και απαιτητική, αποζημίωσε τους συμμετέχοντες με μοναδικά τοπία και συναρπαστικές εμπειρίες.

 

Για όσους προτίμησαν μια πιο ήπια διαδρομή, υπήρξε εναλλακτική πρόταση με πεζοπορία μέσω του παραποτάμιου μονοπατιού από το Ροποτό προς τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Παλαιοκαρυάς, προσφέροντας μια πανέμορφη και προσβάσιμη εμπειρία μέσα από δάση, γεφύρια και νερά, ιδανική για αρχάριους και οικογένειες.

Ολοκληρώνοντας το διήμερο, ο Ο.Π.Ο.Π. συμμετείχε και στο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο 8Χ8 του Αγίου Βησσαρίωνα, στηρίζοντας έμπρακτα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πύλης. Με κινητήριο μοχλό την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τα μέλη του Ο.Π.Ο.Π., μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες, ένωσαν δυνάμεις, αποδεικνύοντας πως ο αθλητισμός και η κοινωνική προσφορά μπορούν να βαδίζουν χέρι-χέρι.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες και διοργανωτές που συνέβαλαν στην επιτυχία ενός αξέχαστου Σαββατοκύριακου.

 

Για τον
Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης (Ο.Π.Ο.Π.)
Παπαστεργίου Ελένη