Σαρωτικός ανασχηματισμός… για να υπουργοποιηθεί ο Γιακουμάτος και η Γκερέκου!!!!

giakoum gerekou

Σαρωτικό ανασχηματισμό προετοίμασε ο Αντώνης Σαμαράς και στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα ανακοινωθεί λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Δευτέρας, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, δεν θα βρίσκονται ηχηρά ονόματα της κεντροδεξιάς.

Ο Πρωθυπουργός με πληροφορίες του Βήματος αποφάσισε σε συνεργασία με τον αρχηγό του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο να προχωρήσει σε γενναίο ανασχηματισμό, αφήνοντας εκτός κυβέρνησης πρόσωπα που κατείχαν υπουργικές καρέκλες τον τελευταίο χρόνο και δίνει ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα.

Τα τηλεφωνήματα ήδη έχουν αρχίσει στα πρόσωπα που θα βρεθούν εκτός σχήματος, αλλά και σε όσους θα συμμετάσχουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτός κυβέρνησης είναι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που εγκαταλείπει το υπουργείο Πολιτισμού, ο Αδωνις Γεωργιάδης που κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας και ο Αθανάσιος Τσαυτάρης που είχε ως υπουργός την ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αλλαγή θα έχουμε και στην εκπροσώπηση της κυβέρνησης, καθώς εγκαταλείπει τη θέση του εκπροσώπου ο Σίμος Κεδίκογλου με αντικαταστάτη πιθανότατα τον Μάκη Βορίδη, μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τελικά πηγαίνει υπουργός Παιδείας στη θέση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Στο νέο σχήμα θα είναι και η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκη Τζαβέλα ως αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας.

Στη θέση τους παραμένουν οι Ευ. Βενιζέλος, Δ. Αβραμόπουλος και Χ. Αθανασίου.

Στη θέση του παραμένει ως υπουργός Μεταφορών ο Μιχ. Χρυσοχοίδης.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένει ο κ. Μητσοτάκης.

Στη θέση της παραμένει και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

Υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει η κυρία Αντζελα Γκερέκου.

Υφυπουργόςοί Ανάπτυξης τοποθετούνται ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠαΣοΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Γερ. Γιακουμάτος και ο Ν. Μηταράκης, ενώ εκτός κυβέρνησης είναι οι υφυπουργοί Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και Γκιουλέκας.

Υπουργός Ανάπτυξης ο Ν. Δένδιας από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης στη θέση του κ. Κ. Χατζηδάκη που αποχωρεί από την κυβέρνηση.

Στη θέση του παραμένει ο υπουργός Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης που είχε ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό πριν μέρες.

Στο πόστο του παραμένει ως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ εκτός κυβέρνησης βρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου.

Το κλειδί στον ανασχηματισμό είναι το υπουργείο Οικονομικών, απ’ όπου αποχωρεί ο Γιάννης Στουρνάρας όπως ήταν προδιαγεγραμμένο. Μάλιστα θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές σε κρίσιμα πόστα του υπουργείου και θα αντικατασταθούν πρόσωπα, όπως η γενική γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, στενή συνεργάτης του κ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στη θέση της πιθανότατα θα τοποθετηθεί η Ελένη-Στυλιανή Ρωμαϊδου, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. ως προϊσταμένη της Οργανικής Μονάδας Οικονομικής Πολιτικής.

Στις θέσεις τους παραμένουν οι υφυπουργοί Μιχ. Παπαδόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου και η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας κυρία Φώφη Γεννηματά.

Αμετακίνητος στη θέση του παραμένει ο στενός φίλος του Πρωθυπουργού κ. Δ. Σταμάτης.

Από το υπουργείο Υγείας αποχωρεί η κυρία Ζέτα Μακρή, ενώ παραμένει ο υφυπουργός κ. Μπέζας.

Στο υπουργείο ναυτιλίας παραμένει ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης

Αρνήθηκετη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο κ. Γεωργιάδης.

.