Υλικά
Μερίδες: 4-5
Για τις αυγοφέτες
-
- 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 5 αυγά
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 10 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, κομμένο σε χοντρές φέτες
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τα σάντουιτς
- κασέρι, σε φέτες
- μορταδέλα, σε φέτες
- πάστα ελιάς
- ντοματίνια
- φύλλα βασιλικό
Οι αυγοφέτες των παιδικών μας χρόνων γίνονται χορταστικό σάντουιτς με ό,τι υλικό βρίσκεται στο ψυγείο μας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αυγοφέτες: Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι με έναν αυγοδάρτη.
Βήμα 2
Βουτάμε κάθε φέτα ψωμί στο μείγμα αυγού και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Τέλος, περιχύνουμε με το μείγμα που περίσσεψε και τις αφήνουμε για 5΄ στην άκρη.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τις αυγοφέτες για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ωραία.
Βήμα 4
Φτιάχνουμε σάντουιτς με τα προτεινόμενα υλικά ή με υλικά της επιλογής μας και σερβίρουμε.