Σαν τις γάτες

panagiotarea

Γράφει:Αννα Παναγιωταρέα

Καλοπροαίρετα αντιμετώπισα την περίπτωση Κουτμερίδη ως ένα μεμονωμένο «πράσινο» κρούσμα: Κάτω από τη «λεοντή» της ΜΗΚΥΟ κρυβόταν το κομματικό γραφείο, με τα «ρουσφέτια», του εθνοπατέρα των Σερρών, που ανησυχούσε σφόδρα ότι η αρμόδια περιφέρεια είναι άχρηστη στην απορρόφηση των κονδυλίων και έσπευσε να τα σώσει. Υπέθεσα, μάλιστα, ότι μετά την έκταση που πήρε το θέμα, ίσως και όλες οι άλλες δήθεν ΜΗΚΥΟ, γέννημα – θρέμμα ΠΑΣΟΚ, θα συμμαζεύονταν.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, για να μην εκθέσουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, που οφείλουν αμέσως να τον ανακηρύξουν ως επίτιμο πρόεδρο των απανταχού «πράσινων» ΜΗΚΥΟ εν Ελλάδι. Εκανα όμως λάθος. Ομολογώ: Mea culpa. Οι μη κυβερνητικές αλλά… κυβερνητικές οργανώσεις είναι ως τα πλοκάμια της Λερναίας Υδρας. Ενα κόπτεται και δύο φυτρώνουν. Τι πρωτοφανές όργιο εξαπάτησης είναι αυτό! Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι μήπως, από δω και πέρα, ο Πολίτης υποπτεύεται ότι κάθε ΜΗΚΥΟ, που θα του «κτυπήσει» την πόρτα για ενίσχυση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια καμουφλαρισμένη τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ; Αναρωτιέμαι, όλες αυτές οι «γιαλαντζί» ΜΗΚΥΟ από πού άραγε έχουν πιστοποιηθεί ως ΜΗΚΥΟ; Ποια είναι τα «προσόντα» που πρέπει να διαθέτουν, ώστε να θεωρούνται μη κυβερνητικές οργανώσεις; Διότι εδώ πλέον το πράγμα αποκτά  ενδιαφέρουσα διάσταση: Πρωθυπουργεύοντος του Γ. Α. Παπανδρέου, για να είσαι ΜΗΚΥΟ πρέπει πρωτίστως να είσαι κυβερνητική οργάνωση ΠΑΣΟΚ… Από την άλλη «διασκεδάζω» ψάχνοντας να βρω ποιο είναι το έργο της ΜΗΚΥΟ, για παράδειγμα: «Ομιλος UNESCO Πειραιώς και νήσων». Ποιο μπορεί να είναι το κοινωφελές έργο της; Προωθεί άραγε την ιδέα της Unesco στο λιμάνι του Πειραιά και στα γύρω νησιά του Αργοσαρωνικού; Αλλά ο σοβαρός, αποτελεσματικός και αξιοπρεπής  Γιάννης Σγουρός εγκρίνει στην… Unesco του πολιτευτή Μαρωνίτη τού  ΠΑΣΟΚ, της Β’ Πειραιώς, «να δημιουργήσει προγράμματα στήριξης της απασχόλησης και της καταπολέμησης της ανεργίας» σε ποιον τομέα; Για να… εκλεγεί ο κ. Μαρωνίτης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ως προστάτης ανέργων της Β’ Πειραιώς και νήσων; Μελετώ τον κατάλογο των εγκριμένων ΜΗΚΥΟ και αδίκως ψάχνω να βρω κριτήρια με τα οποία θα γίνουν «εργοδότες», αφού δεν καταγράφεται το περιεχόμενο της «δουλειάς» τους. Μήπως εσείς που με διαβάζετε γνωρίζετε τη ΜΗΚΥΟ «Κράτα με», που παραθέτει και τον βαρύγδουπο υπότιτλο «Παγκόσμιο Δίκτυο αλληλοβοηθείας»; Σε ποιο άραγε παγκόσμιο δίκτυο ανήκει και ποια είναι η παγκόσμια αλληλοβοηθητική συνεισφορά της.

ΝΟΜΙΖΩ ότι ο περιφερειάρχης, που προεδρεύει –υποθέτω– στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, οφείλει να μας δώσει μία απάντηση. Η κυβέρνηση ορθώς τηρεί αιδήμονα σιγή! Ετσι κάνουν και οι γάτες… Τα «κουκουλώνουν».