Σαμαράς όπως ο…Σαρκοζί

samaras3

 

 

Στην πολεμική με την αριστερά επενδύει ο Αντώνης Σαμαράς καθ΄οδόν για τις εκλογές, με στόχο να ανεβάσει τη συσπείρωση της ΝΔ, η οποία απέχει πολύ…

από τη δυναμική της αυτοδυναμίας την οποία επιζητεί.

Της Χριστίνας Κοραή

Τρεις είναι οι λόγοι που το κάνει:

1.Θέλει να κλείσει το μάτι προς στα δεξιά του όπως και ο ομοϊδεάτης του Σαρκοζί. Πιέζεται πολύ από τον ΛΑ.Ο.Σ και την Χρυσή Αυγή που διεκδικεί εκπροσώπηση στην επόμενη βουλή. Για τον ίδιο λόγο κατεβάζει και ατζέντα με τίτλο “τάξις και ασφάλεια”. Υπόσχεται “επανάκτηση” των κέντρων των πόλεων και “εκκαθαρίσεις”, “αλλαγή όλου του δικονομικού πλαισίου που εμποδίζει την αστυνόμευση και αποθρασύνει τους εγκληματίες” όπως είπε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, επιχειρώντας να απαντήσει στην πρόκληση Καρατζαφέρη, ο οποίος ζήτησε να αλλάξει ο νόμος προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να πυροβολούν τους ληστές που θα μπαίνουν στα σπίτια τους και οι αστυνομικοί να μην περιμένουν να τους πυροβολούν πρώτα οι δράστες.

2.Ταυτόχρονα κάνει επίθεση φιλίας στους λεγόμενους “νοικοκυραίους”. Την κρίσιμη πληθυσμιακή ομάδα στο πολιτικό κέντρο που δεν θέλει έκτροπα, δεν θέλει να κλείνουν οι δρόμοι και τα λιμάνια, θέλουν να ηρεμήσουν τα πράγματα και να αρχίσει κάτι να κινείται στη χώρα.

3.Ο πιο σημαντικός στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να αμφισβητήσει το σύνολο του αντιμνημονιακού μετώπου στο οποίο τα κόμματα της αριστεράς έχουν δημοσκοπική και ιδεολογική ηγεμονία. Επιχειρεί να αποδυναμώσει την επιχειρηματολογία τους, την παρουσιάζει ως έωλη, ότι δεν δίνει λύσεις, ότι επενδύει στη λαϊκή απελπισία.

Αυτή όμως είναι και η αχίλλειος πτέρνα του προέδρου της ΝΔ. Εδωσε τον προεκλογικό του αγώνα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στον άξωνα μνημόνιο- αντιμνημόνιο, “συμμαχώντας” με τα κόμματα της αριστεράς κατά του μνημονίου τότε και τώρα πολεμάει αυτό το ίδιο μέτωπο από την αντίπερα όχθη. Η αριστερά του το θυμίζει και το σκληρό ροκ θα συνεχιστεί…

Πηγή:enikos.gr