Σαλάτα με ροκφόρ και αχλάδι

Υλικά

500 γραμμ. σπανάκι baby
3 αχλάδια
Ένα κομμάτι τυρί ροκφόρ, θρυμματισμένο
1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
1/2 κούπα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 / 2 φλιτζάνι πεκάν
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού άσπρη ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη μαζί με τα πεκάν. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας απαλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα πεκάν. Μεταφέρουμε προσεκτικά τα καρύδια σε λαδόχαρτο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε σε κομμάτια.

Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, βάζουμε το σπανάκι, τα αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες, το ροκφόρ, το αβοκάντο και τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το dressing πάνω από τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα πεκάν και σερβίρουμε.

tastyday.gr