Σαλάτα με ψητά αχλάδια και ντρέσινγκ γκοργκοντζόλα

Συστατικά:

Για την βάση της σαλάτας

300 γρ. ανάμεικτα λαχανικά από
Άισμπερκ, Ραντίτσιο, ρόκα, σπανάκι
2 αχλάδια
1 φλ. κουκουνάρια ψίχα
100 γρ. γκοργκοντζόλα ήπια

Για το ντρέσινγκ – dressing

150 γραμμάρια τυρί γκοργκοντζόλα έντονο
100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
50 ml ελαιόλαδο
φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Με ένα πιρούνι λιώνουμε τα 150 γρ. της γκοργκοντζόλα και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μία πηχτή σως.
Κόβουμε τα 100 γρ. του τυριού σε μικρά μπαστουνάκια.
Κόβουμε τα αχλάδια κάθετα σε λεπτές φέτες αφαιρώντας τα κουκούτσια και τα ψήνουμε για 5 λεπτά σε ένα σχαροτήγανο.
Πλένουμε καλά κόβουμε και ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μας.
Τα βάζουμε στην σαλατιέρα και βάζουμε από πάνω τα ψημένα αχλάδια.

gourmed.gr