Η βινεγκρέτ αντζούγιας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε αλμυρές πινελιές στις γλυκές, ζουμερές ντομάτες του καλοκαιριού.
Υλικά
Μερίδες: για 8 μερίδες
Για τη βινεγκρέτ
Για τη σαλάτα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βινεγκρέτ
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες και βινεγκρέτ αντζούγιας, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τις αντζούγιες, το σκόρδο και το ξύσμα σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ξίδι, προσεκτικά, ζεσταίνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε.
Σαλάτα
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, τη βινεγκρέτ και τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα και δίπλα της βάζουμε τα αυγά, το τυρί και το αλλαντικό.