Tι θα χρειαστείτε
1 κιλό γλυκοπατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
Αλατοπίπερο
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
3 φρέσκα κρεμμύδια
Τι πρέπει να κάνετε
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις γλυκοπατάτες, αφού πρώτα τις ξεφλουδίσετε και τις κόψετε σε κομμάτια των 2 εκατοστών. Τις αφήνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τις αφήνετε για 20 λεπτά.
Αφαιρείτε από την κόκκινη πιπεριά το κοτσάνι και τα σπόρια και την βάζετε στην κατσαρόλα με τις γλυκοπατάτες και μαγειρεύετε για 4 λεπτά. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, τα βγάζετε από τη φωτιά, τα σουρώνετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό για να κρυώσουν. Έπειτα, τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σ ‘ένα άλλο σκεύος αναμειγνύετε το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε το μείγμα πολύ καλά.
Παίρνετε το μισό από το μείγμα και το ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για μισό λεπτό. Στη συνέχεια, ραντίζετε με αυτό τα λαχανικά και αφήνετε για 15 λεπτά να απορροφήσουν το μείγμα.
Σ’ ένα τηγάνι ψήνετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις ψηθεί αρκετά, το βάζετε σ ‘ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνετε το λάδι στο μπολ με το υπόλοιπο dressing και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το προσθέτετε στη σαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Τέλος, προσθέτετε αλατοπίπερο και σερβίρετε.
Φωτογραφία και πηγή: akispetretzikis.com
Καλή όρεξη!