Σαλάτα με φρέσκα σύκα και μπουράτα

Υλικά

  • 8 σύκα
  • 1 μπουράτα
  • φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα δυόσμου ή baby ρόκα (προαιρετικά)
Διαδικασία

 
    1. Για τη σαλάτα με φρέσκα σύκα και μπουράτα καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα δύο.
    2. Τα απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας, σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και τα πατάμε ελαφρά με τον πάτο ενός ποτηριού να «ανοίξουν», θυμίζοντας φέτες για καρπάτσιο.
    3. Μεταφέρουμε σε πιάτο και βάζουμε από πάνω τη μπουράτα, κομμένη με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
 
  1. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής μας.
  2. Ραντίζουμε τη σαλάτα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορούμε να τη γαρνίρουμε και με φύλλα φρέσκου δυόσμου ή baby ρόκα.

cookout.skai.gr