Υλικά
- 8 σύκα
- 1 μπουράτα
- φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- φύλλα δυόσμου ή baby ρόκα (προαιρετικά)
Διαδικασία
-
- Για τη σαλάτα με φρέσκα σύκα και μπουράτα καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα δύο.
- Τα απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας, σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και τα πατάμε ελαφρά με τον πάτο ενός ποτηριού να «ανοίξουν», θυμίζοντας φέτες για καρπάτσιο.
- Μεταφέρουμε σε πιάτο και βάζουμε από πάνω τη μπουράτα, κομμένη με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής μας.
- Ραντίζουμε τη σαλάτα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορούμε να τη γαρνίρουμε και με φύλλα φρέσκου δυόσμου ή baby ρόκα.
cookout.skai.gr