Yλικά για 4 μερίδες:
-
- 1 κούπα φακές beluga
-
- 2 ½ κούπες κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.
-
- 4 ραπανάκια κομμένα σε φέτες
-
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
- 1½ κούπα ντοματίνια
-
- 1 κούπα ρόκa
-
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
-
- 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
-
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
-
- 1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
-
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
-
- Βράζουμε 3 κούπες αλατισμένο νερό και ρίχνούμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
- Ρίχνουμε στην κολοκύθα αλάτι και θυμάρι και την απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
-
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε για 40 λεπτά. Μεταφέρουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τις φακές και την κολοκύθα αφού έχουν κρυώσει.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά και οι γεύσεις.