Σαλάτα με φακές, κολοκύθα και ραπανάκια

Yλικά για 4 μερίδες:

    • 1 κούπα φακές beluga
    • 2 ½ κούπες κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.
    • 4 ραπανάκια κομμένα σε φέτες
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 1½ κούπα ντοματίνια
    • 1 κούπα ρόκa
    • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
    • 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
    • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
    • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

    • Βράζουμε 3 κούπες αλατισμένο νερό και ρίχνούμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    • Ρίχνουμε στην κολοκύθα αλάτι και θυμάρι και την απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
    • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε για 40 λεπτά. Μεταφέρουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τις φακές και την κολοκύθα αφού έχουν κρυώσει.
  • Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά και οι γεύσεις.

shape.gr