Υλικά
2 ¼ της κούπας χυμός ρόδι
3 κουταλιές ξίδι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ½ της κουταλιάς αλάτι
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι
½ κουταλάκι πιπέρι
450 γρ. λαχανικά χοντροκομμένα (μαρούλι, ραντίτσιο, ρόκα, σπανάκι)
¼ της κούπας μαϊντανός χοντροκομμένος
1/3 της κούπας χοντροκομμένα κρεμμυδάκια
2 κούπες καρύδια
1 ½ της κούπας σπόροι ροδιού
Σπόροι ροδιού και καρύδια, προαιρετικά
Εκτέλεση:
Βράζετε τον χυμό του ροδιού για περίπου 25-20 λεπτά για να μελώσει. Αφήστε τον να κρυώσει και ανακατέψτε με το λάδι, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού κόψετε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, τα ανακατεύετε σε μια σαλατιέρα με το ρόδι και τα καρύδια και τη σως. Η σως μπορεί να διατηρηθεί για μια μέρα στο ψυγείο, ενώ αν θέλετε στη σαλάτα σας προσθέτετε και σπόρους ροδιού ή καρύδια.