Σαλάτα με χούμους, σιτάρι και ψητό χαλούμι

Υλικά

  • 200 γρ. σιτάρι βρασμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. σπόρους ροδιού
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 βαζάκι έτοιμο χούμους (Δείτε εδώ τη συνταγή για σπιτικό χούμους)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. χαλούμι, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μια χορταστική σαλάτα που δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Συνδυάζει πουρέ οσπρίου, σιτάρι, τυρί και λαχανικά, και στέκεται εύκολα και σαν κυρίως.

Βήμα 1

Βράζουμε το σιτάρι από την προηγουμένη σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Την επομένη, σε ένα μπολ ρίχνουμε το σιτάρι, τα ντοματίνια, το ρόδι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το χούμους, το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού και ομογενοποιούμε.

Βήμα 4

Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 20 ml ελαιόλαδο τηγανίζουμε το χαλούμι για να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 5

Σε ένα πιάτο στρώνουμε πρώτα το χούμους με το γιαούρτι, έπειτα βάζουμε τη σαλάτα από το σιτάρι και, τέλος, το τηγανητό χαλούμι και σερβίρουμε.