Yλικά
2 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε κύβους
1 μικρό μπρόκολο, κομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
4 κούπες φύλλα γαλλικής σαλάτας
2 κούπες ρύζι (κατά προτίμηση καστανό), βρασμένο
2/3 της κούπας αποξηραμένα βατόμουρα (cranberries)
2/3 της κούπας καβουρντισμένα αμύγδαλα
½ της κούπας κατσικίσιο τυρί
Για το dressing:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες με μία κουταλιά λάδι. Αραδιάστε τις σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε για 15 λεπτά και γυρίστε τις από την άλλη πλευρά. Στο μεταξύ κάντε το ίδιο με τα κομμάτια του μπρόκολου και τοποθετήστε τα στο ίδιο ταψί με τις πατάτες – όταν τα 15 λεπτά περάσουν και ανακατέψετε τις πατάτες σπρώξτε τις απαλά προς την μία πλευρά του ταψιού. Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι η πατάτες να μαλακώσουν και το μπρόκολο να ψηθεί. Απομακρύνετε από την φωτιά και τοποθετήστε τις πατάτες και το μπρόκολο σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέστε το μαρούλι, το βρασμένο ρύζι, τα μούρα, τα αμύγδαλά και ανακατέψτε.
Φτιάξτε το dressing ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά και περιχύστε τη σαλάτα. Τέλος, προσθέστε τα κομμάτια κατσικίσιου τυριού.