Σαλάτα με αμπελοφάσουλα και καρύδια

Υλικά

    • Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα  

    • 500 γρ. αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα

Για το dressing

    • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
    • 30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
    • 3 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο

Για την καρυδοσκορδαλιά

  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • 1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ανθό αλατιού
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ετοιμάζουμε μια σαλάτα με αμπελοφάσουλα και καρυδοσκορδαλιά και αρωματικό dressing.

Βήμα 1

Καρυδοσκορδαλιά: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα σκόρδα, το ψωμί και τα καρύδια. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά με το μπλέντερ σε λειτουργία, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν λεία κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σαλάτα: Στο μεταξύ ζεματάμε τα αμπελοφάσουλα σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό για 7΄. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.

Βήμα 3

Dressing: Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε τα αμπελοφάσουλα σε μια σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε με το dressing που ετοιμάσαμε. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με την καρυδοσκορδαλιά

olivemagazine.gr