Σακκάς: Έτοιμος ο Δήμος και το φετινό Πάσχα να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Για τις δράσεις που πρόκειται να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων για την στήριξη των άπορων συμπολιτών και το φετινό Πάσχα, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή «ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση», που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς.

Όπως τόνισε ο κ. Σακκάς, τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των συμπολιτών που χρήζουν στήριξης και βοήθειας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που υπάρχει. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ως «αποκούμπι» τον Δήμο Τρικκαίων, που οφείλει να τους στηρίξει και ειδικά στις Άγιες ημέρες των γιορτών, όπου οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Έτσι λοιπόν το φετινό Πάσχα, οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου αναμένεται να μοιράσουν την επόμενη εβδομάδα 300 δέματα αγάπης σε φτωχά νοικοκυριά και μοναχικούς ανθρώπους, ώστε να περάσουν τα Πάσχα με θαλπωρή και αγάπη, ένα νούμερο αρκετά μεγαλύτερο από προηγούμενες γιορτές. Αυτή την στιγμή στο κοινωνικό εστιατόριο του Δήμου σιτίζονται σε καθημερινή βάση 150-160 άτομα, ενώ όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας ο Δήμος, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» παρέχει τροφή σε καθημερινή βάση (μεσημεριανό-βραδινό), σε τρείς οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία, που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα σε σπίτια που τους έχουν παραχωρήσει συμπολίτες μας.

Ο Νίκος Σακκάς δεν αρνήθηκε να σχολιάσει και τις εξελίξεις τόσο σε επίπεδο δήμου, όσο και σε κεντρικής πολιτικής σκηνής. Όπως είπε «Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου και όλη η δημοτική αρχή, πορευόμαστε με βάση το συμφέρον των δημοτών, αλλάζοντας την πόλη σε πολλά επίπεδα. μιλάνε τα έργα από μόνα τους και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά οι Τρικαλινοί. Από την αντίπερα όχθη δεν φαίνεται προς το παρόν κάποια υποψηφιότητα, αλλά όποια και να προκύψει μελλοντικά, την σεβόμαστε αλλά δεν την φοβόμαστε. Όσον αφορά για την κεντρική πολιτική σκηνή, αν ο Χρήστος Μιχαλάκης κατέβει υποψήφιος Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, είναι σίγουρο πως θα ανατρέψει άρδην τα υπάρχοντα δεδομένα».