Σάκης Παπαδόπουλος : Τα αναδρομικά που θα δοθούνε τα δικαιούμαι κι εγώ

Τον διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας και την απελευθέρωση 10 χιλιάδων θέσεων στο δημόσιο σχολίασε σε σημερινή του συνέντευξη  στη Λέσχη 97,6 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

« Ήταν ένας ιερός συμβιβασμός και των δυο πλευρών. Μια αναγκαία ρύθμιση που έπρεπε να γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τώρα παίρνει το δρόμο της και κάνει πιο διακριτούς τους ρόλους, ικανοποιώντας και τις δυο πλευρές. Πιστεύουμε πως είναι ένας προοδευτικός εκσυγχρονισμός.

Όσο για την προγραμματιζόμενη πρόσληψη των 10 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, είναι τεκμηριωμένη η αντοχή του προϋπολογισμού του 2019 ότι μπορεί να σηκώσει κάτι τέτοιο. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με έναν τρόπο που θα τηρείται η δημοσιονομική ισορροπία, δεν θα γίνουν όλες μαζί. Είναι κραυγαλέες οι ελλείψεις στον χώρο της υγείας, και αυτές είναι που πρέπει να καλυφθούνε, όπως και στο χώρο της παιδείας.

Είναι μια χαζή θεωρία ότι δεν αντέχουμε άλλους δημοσίους υπαλλήλους και χαζή η θεωρία ότι δεν αντέχουμε και να τους πληρώσουμε. Έχουμε ανάγκη από προσλήψεις σε δυο χώρους, της υγείας και της παιδείας. Την έχουμε ακούσει όπως είπα αυτή τη χαζή θεωρία από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ταυτόχρονα βγαίνουν και επισημαίνουν τα κενά και μας κατηγορούνε ότι κάνουμε τις προσλήψεις μόνο για τις εκλογές.

Τα αναδρομικά που θα δοθούνε στους συνταξιούχους, όπως και σε μένα που είμαι συνταξιούχος γιατρός, τα δικαιούμαι κι εγώ. Δεν είναι ότι τα διεκδικώ, έχουνε ήδη διεκδικηθεί από την ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών.»