Σάκης Παπαδόπουλος : Φοβάμαι διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

papadopoulos vouli n

«Όταν διαφωνείς με μια πολιτική οφείλεις να παραιτηθείς» τόνισε στον ΣΚΑΪ για τους διαφωνούντες υπουργούς και βουλευτές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για «επονείδιστη συμφωνία» και «οδυνηρό συμβιβασμό», διευκρινίζοντας όμως, ότι λαϊκή εντολή είναι η παραμονή στην ευρωζώνη.

«Φοβάμαι διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ορατές οι ιδεολογοπολιτικές διαφωνίες» τόνισε δε ο βουλευτής.

Για τους διαφωνούντες υπουργούς και την πρόεδρο της Βουλής δήλωσε ότι «θα κληθούν να δώσουν την απάντηση αν μπορούν να εφαρμόσουν μια πολιτική με την όποια διαφωνούν. «Θα συζητήσουμε με νηφαλιότητα την πρόταση μομφής» δήλωσε ειδικά για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο οι διαφωνούντες να μην παραιτηθούν από βουλευτές, υπενθύμισε ότι έχουν υπογράψει τον κανονισμό του κόμματος. «Δεν μπορεί η μειοψηφία να λέει ότι ακολουθεί τις κατευθύνσεις του κόμματος και όχι η πλειοψηφία».

«Και το Podemos δηλώνει υπέρ της παραμονής της ευρωζώνης, γνωρίζοντας τη λογική του Σόιμπλε» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος αποκάλεσε το γερμανό ΥΠΟΙΚ «νέο Μέτερνιχ».

Κατηγόρησε επίσης τον Γιάνη Βαρουφάκη για αντιφατική πολιτική παρέμβαση σε κορυφαία ζητήματα της χώρας. «Αυτός έλεγε ότι η έξοδος από το ευρώ είναι Αρμαγεδώνας και μετά μας έλεγε στην ΚΟ ότι ήταν έτοιμος για την ρήξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.