Σάκης Παπαδόπουλος: Δικαίωμα τους να ρίξουν την κυβέρνηση ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος σε συνέντευξη του σήμερα στη Λέσχη 97,6 σχολιάζοντας το βέτο του κυβερνητικού εταίρου και Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, να μην περιλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία” στην επίλυση της ονομασίας των Σκοπίων ανέφερε χαρακτηριστικά :

 «Είναι ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα, πολύ σοβαρό. Και σ’αυτά τα ζητήματα γίνονται καθαρές και οι διαχωριστικές μας γραμμές στο ιδεολογικό πολιτικό πεδίο. Υπάρχουν κάποιοι όπως είναι και ο Βασίλης Λεβέντης αλλά και ορισμένα στελέχη της Ν.Δ., τους οποίους η υπερ- πατριωτική τους αντίληψη, τους οδηγούν  να μη δέχονται καμία ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Όλοι μας ξέρουμε ότι ο παππούς Μητσοτάκης έπεσε από τον Αντ. Σαμαρά όταν δεν θέλησε να δεχθεί το σύνθετο όνομα. Είναι δικαίωμα του Πάνου Καμμένου και του κόμματος του να  μη δέχεται τον όρο αυτό και να έχει τις ιδεολογικές του απόψεις, αλλά είναι και κυβερνητικό πρόβλημα, γιατί η άποψη αυτή του συγκυβερνήτη εγείρει πρόβλημα για την κυβέρνηση. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να είναι διχασμένη όταν θα επιχειρήσει να δώσει λύση σ’ αυτό το εθνικό πρόβλημα.

Στα μεγάλα ζητήματα που κρινόμαστε όλοι μας, πρέπει να έχουμε και την πολιτική τόλμη να προχωράμε και αυτό το ζητάμε απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις, γιατί πίσω από τον Καμμένο «κρύβεται» όλη η Ν.Δ που δεν λέει τις προθέσεις της για αυτό το θέμα. Και για την κυβέρνηση αυτή η διαφωνία με τον Πάνο Καμμένο είναι ένα πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα, ελπίζω να μη σπάσει η μεταξύ μας κυβερνητική σύμπνοια και να επικρατήσει η σοφία για το ποια είναι τα συνολικά μας καθήκοντα ως κυβέρνηση, γιατί όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς την έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αυτό το θέμα. Αν αποφασίσει ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση για την ονομασία των Σκοπίων είναι δικαίωμα τους και κάτι για το οποίο κρίνονται και σήμερα, θα τους κρίνει και η ιστορία.

 Προσωπικά θεωρώ και σοφία της κυβέρνησης να τα πάει αυτό το θέμα όσο πιο πίσω γίνεται, διότι δεν πρέπει να έχουμε και εμείς την αφέλεια όλα αυτά τα ζητήματα να λυθούν εδώ και τώρα. Και θα το πω ανοιχτά: θεωρώ επιπολαιότητα να το βάλουμε το θέμα της ονομασίας τώρα σε προτεραιότητα. Καλά κάνουμε τις συνεννοήσεις και προσπαθούμε να βρούμε λύση, αλλά να επιχειρήσουμε να το λύσουμε τώρα ξέροντας την αρνητική θέση της Ν.Δ., του Κινήματος Αλλαγής και φυσικά των ΑΝΕΛ να συμφωνήσουν στην ονομασία, νομίζω ότι τελικά είναι αφέλεια να θέλουμε εμείς να το λύσουμε τώρα. Γιατί ζητήματα που δεν λύνονται έχεις τη δυνατότητα ιστορικά να τα πας πιο πίσω. Δεν είναι με το «στανιό» να το λύσει αυτή η κυβέρνηση «εδώ και τώρα», όταν δηλαδή έχει μπροστά της και την 3η αξιολόγηση που θα πρέπει να ψηφίσει , όταν επιστρέψουμε στη Βουλή. Ανοιχτά αυτή είναι η άποψη μου, να το πάμε προς τα τέλη του 2018, να μην έχουμε και το ενδεχόμενο τυχόν να μας ρίξει ο Καμμένος που διαφωνεί. Είναι επιπολαιότητα με αυτά τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα να θελήσουμε να λύσουμε εμείς το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, πρέπει να υπάρχει και μια ωριμότητα των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας  να μπορούν να συνεννοηθούν».