Σάκης Παπαδόπουλος: Χρέος όλων να σταθούμε δίπλα στα άτομα με αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1992.

Ο δείκτης πολιτισμού μιας χώρας και ενός συστήματος φαίνεται, εκτός των άλλων, από τον τρόπο που συμπεριφέρεται και δημιουργεί πολιτικές για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, όπως επιτάσσει το Ελληνικό Σύνταγμα και η Διεθνής Σύμβαση Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία σε όλους, στους φορείς της πολιτικής, τους οργανισμούς, τις κοινωνίες, να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Ανθρώπων που έχουν πολλές δεξιότητες και ταλέντα και με μια μικρή βοήθεια στην καθημερινότητα τους μπορούν να κάνουν θαύματα να διακριθούν . Άνθρωποι αξιοθαύμαστοι για το πείσμα και την υπομονή τους.

Δυστυχώς στη σημερινή συγκυρία, οι άνθρωποι αυτοί, βρέθηκαν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, μεγιστοποιήθηκαν τα υπαρκτά τους. Χρέος όλων μας, είναι να σταθούμε έμπρακτα δίπλα τους, για την εξάλειψη του αποκλεισμού και των διακρίσεων.