Σάκης Αρναούτογλου: Πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και κάτω από τα 900 μέτρα την Κυριακή

Με «άνοιξε – κλείσε» ο καιρός τα επόμενα 24ωρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από το πρωί της Πέμπτης από τον Έβρο έως και τα ανατολικά νησιά θα έχουμε συννεφιές τα οποία κατά τόπους θα πυκνώνουν και θα δίνουν κάποιες μπόρες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουμε λιακάδα.

Από το μεσημέρι και μετά η αστάθεια θα παραμείνει στα ανατολικά νησιωτικά της χώρας, ενώ σύννεφα θα έχουμε και στην ΒΑ Ελλάδα. Το βράδυ ξαστεριά με λίγες συννεφιές και τα ΝΑ θα έχουμε τοπικά φαινόμενα και ίσως ενταθούν οι βροχές στην Θράκη. Οι άνεμοι θα ΒΒΔ οι οποίοι θα πνέουν στα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 18 στα κεντρικά ηπειρωτικά στους 13 στα ΒΔ και στους 16 με 17 βαθμούς στο Αιγαίο.

Την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και λίγα σύννεφα στο ανατολικό Αιγαίου με λίγες ψιχάλες. Οι άνεμοι στα 7-8 μποφόρ με την θερμοκρασία στους 15 με 16 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωρτικά.

Το Σάββατο επιστρέφουμε σε συννεφιές σε όλη την Ελλάδα. Βροχές αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στα ανατολικά της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία στους 14-15 βαθμούς.

Την Κυριακή θα μας επισκεφθεί ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό και θα ενισχυθούν οι ανατολικοί άνεμοι. Έτσι βροχές αναμένονται σε κεντρικά ανατολικά, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται και κάτω από τα 900 μέτρα στη δυτική Μακεδονία.
Η θερμοκρασία στους 13-14 βαθμούς πάντα για τα κεντρικά ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα η ανατολική και νότια Ελλάδα θα έχουν μπόρες και καταιγίδες με τους ανατολικούς ανέμους να φτάνουν και τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 12 με 13 βαθμούς και στους 6 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου