Σαχινίδης: ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ… συνεργασία

tsipras saxinidis1 4

Το ενδεχόμενο συνεργασίας στο μέλλον με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πλέον θέμα ταμπού στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ένα ακόμη στέλεχος, ο Φίλιππος Σαχινίδης, αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εάν και εφόσον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποσαφηνίσει το προγραμματικό του πλαίσιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αντιμνημονιακές δυνάμεις για να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναθεωρήσει τις απόψεις του περί μη συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

 Ανασχηματισμός μέχρι το τέλος της εβδομάδας – «Κρεμασμένοι» στα τηλέφωνα οι υπουργοί

«Το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει χάσει και στις επόμενες εκλογές μπορεί και να μην είναι μέσα στη Βουλή. Η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται με ένα ποσοστό το οποίο είναι κάτω από το 3% με το οποίο δεν μπαίνεις μέσα στη Βουλή. Άρα, με εξαίρεση την Χρυσή Αυγή, η οποία βελτίωσε τις επιδόσεις της, δεν βλέπω κάποια άλλη πολιτική δύναμη με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί», είπε, υπονοώντας ασφαλώς ότι ούτε με την Χρυσή Αυγή θα συνεργαζόταν.

Μια συνεργασία κατά τον κ. Σαχινίδη δεν είναι εν λευκώ επιταγή, αλλά προϋποθέτει συμφωνία στις βασικές στοχεύσεις και αναρωτήθηκε αν για παράδειγμα θα μπορούσαν να κάτσουν να συζητήσουν πάνω σε δύο μείζονα προβλήματα, αυτά της ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων.

«Εάν γίνει μία επαναξιολόγηση και μία επανατοποθέτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι είχαμε ακούσει τον κ. Τσίπρα να αποκαλεί τον κ. Παπανρέου “Πινοσέτ”, να βρίζει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τον κ. Βενιζέλο, εάν λοιπόν γίνει μία επαναξιολόγηση και τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ και καθίσουμε κάτω και έχουμε μία προγραμματική συμφωνία ως προς ορισμένα βασικά ζητήματα, μπορεί …να υπάρξει συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά.

Σε όλη την Ευρώπη, πρόσθεσε, τα κόμματα πριν από τις εκλογές καταθέτουν προγραμματικές συμφωνίες, περιγράφοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα συνεργάζονταν, διαβλέποντας ότι δεν πρόκειται να σχηματίσουν μονοκομματική κυβέρνηση και αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να στείλει ένα τέτοιο ξεκάθαρο μήνυμα για τις μελλοντικές του συνεργασίες.

Αποκάλυψε τέλος ότι σε συναντήσεις του με επενδυτές, τους ρωτά αν έχουν μιλήσει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως τα τελευταία διαβεβαιώνουν τους επενδυτές πως επειδή δεν θα πάρουν εντολή να σχηματίσουν μονοκομματική κυβέρνηση, αυτά που θα υλοποιήσουν θα είναι το αποτέλεσμα σύνθεσης που θα προκύψει από την κυβέρνηση συνεργασίας!

.newsit.gr