Ρύζι για βραδινό; Υπάρχει σημαντικός λόγος να το αποφύγεις

Η κατανάλωση ρυζιού το βράδυ δε συστήνεται για όσους θέλουν να χάσουν κιλά. 

Tο ρύζι είναι ένα εύκολο πιάτο για οποιονδήποτε για να το φτιάξει. Πολλοί μάλιστα καταναλώνουν ρύζι όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και κατά το βράδυ επειδή είναι μία τροφή εύκολη προς πέψη.

Ωστόσο, η κατανάλωση ρυζιού το βράδυ δεν είναι το καλύτερο πράγμα για την υγεία σου ειδικά αν θες να χάσεις βάρος.

Το χωνεύεις εύκολα αλλά αυτό είναι το πρόβλημα

Το ρύζι είναι πλούσιο σε άμυλο και υδατάνθρακες και διασπάται εύκολα. Επομένως, ναι, μπορεί να το χωνέψεις εύκολα αλλά εκεί βρίσκεται το πρόβλημα. Το ρύζι είναι ένα πιάτο που οδηγεί σε μία άμεση αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, καθώς διασπάται εύκολα και αυτό σημαίνει ότι έχετε μία στιγμιαία έκρηξη ενέργειας.

Το ρύζι είναι ένα από τα συστατικά που μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη βάρους, καθώς έχει περισσότερες θερμίδες στη μορφή υδατανθράκων, που αν δε χρησιμοποιηθούν, αποθηκεύονται ως λίπος στον οργανισμό.

Όταν καταναλώνεις ρύζι για βραδινό, η άμεση αύξηση ενέργειας δημιουργείται καθώς το φαγητό χωνεύεται εύκολα αλλά επειδή θα κοιμηθείς για τις επόμενες ώρες, ο οργανισμός σου δεν πρόκειται να λάβει καμιά τροφή για πολλές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι όταν ξυπνήσεις, θα υπάρξουν πόνοι πείνας, καθώς το ρύζι που κατανάλωσες χωνεύτηκε γρήγορα και στη συνέχεια το σώμα σου μπήκε σε φάση πείνας το βράδυ.

Επέλεξε καλύτερα μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες

Επειδή το ρύζι είναι ελαφρύ, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μια καλή επιλογή για δείπνο, αλλά η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή το βράδυ. Στην πραγματικότητα, πολλοί παραλείπουν ακόμη και υδατάνθρακες το βράδυ για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Εάν, πάντως, απλά δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε το ρύζι, κάντε στροφή σε καστανό ρύζι , έτσι ώστε να μην διασπάται εύκολα και να οδηγήσει σε αύξηση της γλυκόζης στο αίμα στο σώμα σας.

ΠΗΓΗ: india

news4health.gr