Ρώσοι επιθεωρητές στις 28/4 στα Τρίκαλα

 galaktokomika

Ρώσοι επιθεωρητές της Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας, Rosselkhoznadzor έχουν έρθει ήδη στη χώρα μας προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε 14 ελληνικές επιχειρήσεις των κλάδων των ιχθυοκαλλιεργειών, των γαλακτοκομικών και του κρέατος.

Οι επιθεωρητές ελέγχουν ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία των εταιρειών που επισκέπτονται, βλέπουν κατά πόσο οι εταιρείες αυτές είναι προσαρμοσμένες με την νομοθεσία της Ρωσίας, ελέγχουν τα πρότυπα ποιότητας, την ιχνηλασιμότητα κ.α ώστε να διαπιστώσουν εάν μπορούν να εξάγουν στη Ρωσία.

Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται 4 Ρώσοι επιθεωρητές οι οποίοι συγκροτούν 2 ομάδες (2 επιθεωρητές στην κάθε ομάδα) και συνοδεύονται από κτηνίατρο της αρμόδιας κτηνιατρικής υπηρεσίας του ΥπΑΑΤ ενώ στις αποστολές συμμετέχουν και κτηνίατροι των τοπικών υπηρεσιών καθώς και ένας διερμηνέας.

Η πρώτη ομάδα επιθεωρεί εταιρείες του κλάδου της αλιείας/ιχθυοκαλλιεργειών (7 εταιρείες). Ειδικότερα, στις 21 Απριλίου οι Ρώσοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Καλλιμάνης» στο Αίγιο, στις 22 Απριλίου (σήμερα) επισκέπτονται την εταιρεία «Γείτονας» στην Άρτα, στις 23/4 θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ανδρομέδα» στη Θεσπρωτία, στις 24/4 θα βρεθούν στην εταιρεία «Οξύρρυγχος» στη Δράμα, στις 27/4 στην εταιρεία «Neptunus» στην Αργολίδα, στις 28/4 στην εταιρεία «Τρικαλινός» στην Αθήνα και την τετάρτη ολοκληρώνονται οι επιθεωρήσεις με την εταιρεία «Κοντοβερός» στον Ασπρόπυργο.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ομάδας που επιθεωρεί εταιρείες γαλακτοκομικών και κρέατος έχει ως εξής: στις 21 Απριλίου επισκέφθηκαν την εταιρεία «Έδεσμα» στη Θεσσαλονίκη (αλλαντικά), σήμερα 22/4 επισκέπτονται την εταιρεία «Σαρημπόγιας» στην Δράμα (αλλαντικά), στις 23/4 στην εταιρεία Κρι – Κρι στις Σέρρες (γαλακτοκομικά),. Στις 24/4 επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ στη Θεσσαλονίκη (γαλακτοκομικά). Στις 27 Απριλίου θα ελέγξουν την εταιρεία της Kayak στην Αθήνα (γαλακτοκομικά), στις 28/4 θα επισκεφθούν στα Τρίκαλα την εταιρείας «ΤΥΡΑΣ» (γαλακτοκομικά) και ολοκληρώνουν στις 29 με την εταιρεία «Υφαντής» στην Αθήνα (αλλαντικά).