Ρεβύθια με θυμάρι και λεμόνι

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη ρεβυθάδα αρχικά στραγγίζουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη 20-30 λεπτά.
  2. Έπειτα τα τρίβουμε απαλά πάνω σε μια καθαρή, νοτισμένη μεγάλη πετσέτα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της πετσέτας σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό: τα ρεβύθια, ως πιο βαριά, πάνε στον πάτο της λεκάνης, ενώ τα φλούδια θα ανέβουν στην επιφάνεια, από την οποία τα απομακρύνουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
  3. Ξεπλένουμε πολύ καλά τα αποφλοιωμένα ρεβύθια, για να απομακρυνθεί εντελώς η σόδα, και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε νερό κρύο που να τα καλύψει κατά 3-4 εκ. και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας στο μεταξύ σχολαστικά.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 1 ώρα το πολύ, ώστε να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη διαλύονται.
  6. Ελάχιστα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μυρωδικό και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  7. Μεταφέρουμε τη ρεβυθάδα σε σουπιέρα ή σε μεγάλο μπολ, διακοσμούμε με φρέσκα μυρωδικά, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.

vita.gr