Ρεβιθοσαλάτα με φρέσκα βότανα

Υλικά

  • 5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 φλ. ρεβίθια βρασμένα
  • ½ κιλό ντοματίνια
  • ¼ φλ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ¼ φλ. φύλλα βασιλικού φρέσκου χοντροκομμένα
  • ¼ φλιτζάνι χοντροκομμένα φύλλα φρέσκου μέντας
  • 1 κ.σ ελιές (χωρίς κουκούτσια)
  • 200 γρ. φέτα κατσικίσια, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • λίγα φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία

 
  1. Για τα ρεβίθια με φρέσκα βότανα βάζουμε βρασμένα ρεβίθια σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κατσικίσιο τυρί και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Αφού σερβίρουμε σε ατομικά μπολ.
  4. Σε μπολάκι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα, το μέλι, το ελαιόλαδο, οι ελιές και το βαλσάμικο.
  5. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στη σαλάτα.
  6. Προσθέτουμε στη σαλάτα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διακοσμούμε με ολόκληρα φύλλα βασιλικού και μαϊντανό (προαιρετικά). 

cookout.skai.gr