Υλικά
- 5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 φλ. ρεβίθια βρασμένα
- ½ κιλό ντοματίνια
- ¼ φλ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ¼ φλ. φύλλα βασιλικού φρέσκου χοντροκομμένα
- ¼ φλιτζάνι χοντροκομμένα φύλλα φρέσκου μέντας
- 1 κ.σ ελιές (χωρίς κουκούτσια)
- 200 γρ. φέτα κατσικίσια, κομμένη σε κομμάτια
- 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- λίγα φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για τα ρεβίθια με φρέσκα βότανα βάζουμε βρασμένα ρεβίθια σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κατσικίσιο τυρί και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
- Αφού σερβίρουμε σε ατομικά μπολ.
- Σε μπολάκι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα, το μέλι, το ελαιόλαδο, οι ελιές και το βαλσάμικο.
- Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στη σαλάτα.
- Προσθέτουμε στη σαλάτα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διακοσμούμε με ολόκληρα φύλλα βασιλικού και μαϊντανό (προαιρετικά).
cookout.skai.gr
