Ρεβιθοκεφτέδες

Νόστιμες ιδέες για το καθημερινό τραπέζι

Μυρωδάτοι ρεβιθοκεφτέδες με βάση ένα πολύτιμο όσπριο που μας κάνει καλό, καθώς τα ρεβίθια προσφέρουν φυτική πρωτεΐνη και υψηλή ποσότητα φυτικών ινών. Εμπεριέχουν δε και αδιάλυτες φυτικές ίνες (για καλή λειτουργία του εντέρου) και διαλυτές (για βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ του οργανισμού).

Το γεγονός ότι στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ κυκλοφορούν πλέον και ρεβίθια που δε χρειάζονται μούλιασμα απλουστεύει τη ζωή όσων …ξέχασαν να τα βάλουν να φουσκώνουν «από βραδύς», που έλεγαν και οι παλιές συνταγές.

Ρεβιθοκεφτέδες

Υλικά: 2 1/2 φλιτζάνια ρεβίθια, βρασμένα • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα • 1 κουταλιά άνηθος, ψιλοκομμένος • λίγο ψωμί (ψίχα, μουσκεμένο και καλά στυμμένο) • 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο • λίγο κόλιανδρο • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο • 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι • λίγο λάδι για τους κεφτέδες και αρκετό για το τηγάνισμα

Εκτέλεση: Ρίχνετε τα ρεβίθια στο πολυμίξερ και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να πολτοποιηθούν. Ανακατεύετε τον πολτό με λίγο λάδι, το ψωμί, τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό, κόλιανδρο και κύμινο), το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθετε κατόπιν σε επίπεδους στρογγυλούς κεφτέδες. Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε τους ρεβιθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.

icookgreek.gr