Υλικά
- 200 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
- 1 δαφνόφυλλο
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά, σε κυβάκια
- 200 γρ. σελινόριζα, σε κυβάκια
- 1 καρότο, σε κυβάκια
- 1 κλωναράκι σέλερι, χοντροκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 150 γρ. κριθαράκι
- 200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
- 200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Σε άφθονο νερό βράζουμε τα ρεβίθια με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά για περίπου 1 ώρα και κρατάμε το νερό όπου έβρασαν. Σε βαθιά πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τη σελινόριζα, το καρότο και το σέλερι για 5΄.
Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, τον ντοματοπελτέ, τα ρεβίθια, 500 ml νερό (από τα ρεβίθια) και μαγειρεύουμε για 15΄ σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. Κατόπιν προσθέτουμε το κριθαράκι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για ακόμη 10΄-12΄, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι, προσθέτουμε το μπρόκολο, αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 10΄ να φουσκώσει το ρύζι προτού σερβίρουμε
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη