Ρεβανί το αυθεντικό

Υλικά

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1,5 κούπες αλεύρι
4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 γιαούρτι μεγάλο (500γρ) κατά προτίμηση πρόβειο
1 φακελάκι baking powder
1 βανίλια
1 κουταλάκι γλυκού σόδα

Για το σιρόπι:

6 κούπες νερό
5,5-6 κούπες ζάχαρη, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το αποτέλεσμα
1 ξυλάκι κανέλας
½ κουταλάκι χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί, διαστάσεων 30×40εκ, αλλά γίνεται και στο ταψί του κάθε φούρνου.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών. Ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας σιγά σιγά. Προσθέτουμε το αλέυρι και το σιμιγδάλι, καθώς και το μπέικιν, τη σόδα και τη βανίλια με απαλές αναδευτικές κινήσεις.

Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα.

Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 40 λεπτά.

Αφού βγάλουμε το ρεβανί από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Πρέπει να είναι κρύο το ρεβανί και ζεστό το σιρόπι.

Για το σιρόπι, βάζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα, εκτός από το χυμό λεμονιού, και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνω το λεμόνι και κλείνω το μάτι σε 5 λεπτά.

Περιχύνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι στο ταψί με μία κουτάλα.

tastyday.gr