Ρευστό το πολιτικό σκηνικό στο Δήμο Μετεώρων-Αναμένονται εξελίξεις

Περιπλέκεται περαιτέρω το ρευστό έως και ομιχλώδες τοπίο που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο Μετεώρων το τελευταίο διάστημα.

Από τη μια η φυσική απουσία του μέχρι πρότινος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστου Σινάνη, δρομολογεί σίγουρα εξελίξεις στο συνδυασμό «Δύναμη ευθύνης» αναφορικά με το γεγονός του ποιος μπορεί να αναλάβει τα ηνία ως επικεφαλής μέχρι την λήξη της παρούσας δημοτικής περιόδου, αλλά και του ποιος μπορεί να οδηγήσει τον συνδυασμό που στηρίζεται από την κεντροδεξιά παράταξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, πετυχαίνοντας ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Αρκετά τα ονόματα που ακούγονται και στη μια και στην άλλη περίπτωση. Σημαντικό προβάδισμα μεταξύ των άλλων, φαίνεται να έχουν οι Ζώης Χαλατσάκης, Λίλα Μπαντέκα-Νάνη και φυσικά ο Λευτέρης Αβραμόπουλος, το όνομα του οποίου «παίζει» δυνατά σε πολλούς τομείς! Από εκεί και πέρα ακούγονται ευρέως και τα ονόματα του Περιφερειακού Συμβούλου και εντεταλμένου Συμβούλου τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα, του γιατρού και πρώην Αντινομάρχη Βασίλη Μπούρακαι ίσως κάποιων ακόμα, που για την ώρα παραμένουν στο παρασκήνιο.

Ρευστό όμως παραμένει το τοπίο και για την δημοτική αρχή του Θοδωρή Αλέκου, καθώς η πρόσφατη αποπομπή του Σωτήρη Παπαχρήστου από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με απόφαση του ίδιου του Δημάρχου, δημιουργεί οπωσδήποτε ανατροπές και νέα δεδομένα, τόσο εντός της ομάδας της πλειοψηφίας, όσο και στην εν γένει λειτουργία του θεσμικού οργάνου. Οι πληροφορίες λένε πως τα αίτια της «διάρρηξης» των σχέσεων Αλέκου-Παπαχρήστου, πέρα από τα προφανή είναι και βαθύτερα και υπέβοσκαν εδώ και καιρό.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, αναμένονται συνταρακτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, τόσο για την δημοτική αρχή όσο και τον συνδυασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Μετεώρων. Και θυμηθείτε πως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως δείχνουν, αλλά απαιτούνται πολλές και βαθύτερες αναγνώσεις σε αρκετά επίπεδα. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πλήξουμε στιγμή από τις εξελίξεις στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμου του νομού. Αναμένουμε!