Το κατακίτρινο χρώμα του παραδοσιακού ναξιώτικου ραβανιού οφείλεται στα ντόπια φρέσκα αυγά ενώ η μοναδική γεύση και η αφράτη του υφή κλέβουν την παράσταση. Φτιάξτε το όλοι γιατί είναι εύκολο και ιδανικό για κάθε στιγμή και περίσταση!
Για το ραβανί παραδοσιακό Νάξου
-
200 γρ. ζάχαρη
-
6 αυγά
-
1 βανίλια
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-
160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
110 γρ. γαλά
-
Ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
-
550 γρ. νερό
-
440 γρ. ζάχαρη
-
Λίγο χυμό από λεμόνι
-
80 γρ. βούτυρο Νάξου