Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις παραιτήσεις Φλωρίδη-Νασιώκα

nasioka
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά την παραίτηση Φλωρίδη στο κυβερνών κόμμα, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ακόμη και σε πρόωρες εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κι άλλοι βουλευτές μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμα του κ. Φλωρίδη, δημιουργώντας μείζον πρόβλημα στην κυβέρνηση, που τυπικά μοιάζει να έχει χάσει τη δεδηλωμένη. Το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει τον τρόπο αντίδρασης με τον πρωθυπουργό να εξετάζει το ενδεχόμενο και διαγγέλματος, με καταγγελία «συμφερόντων», που όπως εκτιμά απεργάζεται πτώση της κυβέρνησής του.

Στην κυβέρνηση συμβαίνουν ήδη κωμικοτραγικά γεγονότα, αφού αρχικά με διαρροές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε ότι αναβάλλεται ο ανασχηματισμός για 24 ώρες, επειδή ο πρωθυπουργός μεταβαίνει εκτάκτως στις Βρυξέλλες. Με νέες διαρροές λίγο μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει κανονικά σήμερα.

Στα σχέδια του πρωθυπουργού πάντως παρουσιάζεται εμπλοκή μετά την παραίτηση Φλωρίδη, ενώ οι εξελίξεις εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε άρνηση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.